David Nichols: “Helvete för mig är en konversation om fotboll på en trångt strand”

Författaren till den romantiska bästsäljaren "One Day" (Anne Hathaway spelade i huvudrollen) och romanen "We" David Nichols om hans kulinariska talanger, konformism och en bok som hjälpte till att överleva svåra tider.

På ryska var David Nichols nya roman "We" en lyrisk tragikomedi om familj, äktenskap, resor och sökning efter formler av lycka. "Vi" blev vinnaren av British Award "National Book Awards) och nominerades till Buker -priset 2014. Idag svarar David Nichols, författaren och manusförfattaren psykologier* Frågor.

1. Beskriv dig själv med fyra ord.

Jag gör allt https://www.allamino.com/jag-kanner-att-jag-tappar-den/ jag kan.

2. Vad som ofta irriteras av dig?

Prisutdelningen, små delar av sylt vid frukosten på hotellet, människor som är oförskämda mot servitörerna och som pratar på bio under sessionen, flaskvatten, machism och chauvinism, fotboll, folkmassor på stränderna … Jag Kan fortsätta, men helvetet är en konversation för mig om fotboll på en trångt strand.

3. Dina mest galna utgifter?

Jag är inte särskilt slösaktig. En tråkig puritan sitter i mig och lyx orsakar mig ångest och skuld. En dyr bil skulle föra mig till en nervös nedbrytning, men jag har fler böcker än jag någonsin hade hoppats att läsa, och jag kommer inte att vägra rött vin heller.

4. Vad skulle du ändra dig själv?

Jag är för orolig – se. högre. Jag vet inte riktigt hur jag ska koppla av och sällan är jag nöjd med mig själv. En viss andel av ångest är kanske nödvändig – det strävar efter. Men även när det går bra kommer jag definitivt att hitta en anledning till oroligheter. Jag är en av dem som, efter att ha känt solvärmen på kinden, tänker på hur man inte bränner.

5. Du är en rebell eller konformist?

Jag ser ut som en konformist. I själen jag, kanske … konformist också.

6. Vem är ett exempel för dig?

Andra författare och filmskapare. Jag pratar inte om deras beteende – de bästa författarna och regissörerna är ofta fruktansvärda, avvisande i naturen – jag menar deras skicklighet, talang och beslutsamhet.

7. Vem konsulterar du vanligtvis?

På professionella frågor med sin agent och med en av de två närmaste vännerna. Och jag diskuterar alla personliga problem med min partner Hannah.

8. En bok som hjälpte till att överleva svåra tider.

Jag älskar historien om Salinger "Franny and Zui" och läser den en gång om året. Detta är en mycket klok bok, vacker, rörande, inspirerande och inte alls banal.

9. En bok som inspirerade dig att arbeta?

Jag återvänder till Dickens om och om igen. Det finns så många mänsklighet i hans böcker, en så fantastisk kombination av komiska och sentimentala. Han lyckades få otrolig popularitet, medan han förblev författaren Innovator och experimenterare. Om du bara behöver välja en av hans böcker skulle jag kalla "Cold House".

10. Vilket sätt att skjuta upp du föredrar?

Matlagning. Jag gillar att undvika från att skriva, skapa komplexa och noggrant genomtänkta rätter på tisdagar till absurditet. Då pekar barnen under en lång tid för gafflar i plattor och lämnar mina rätter i ascitative.

elva. Om du inte var dig själv, vem skulle föredra att vara?

Få författare lyckas skriva utmärkta böcker i många år – till exempel Philipa Rota eller Muriel Spark – och det är vad jag avundas av. Långvarig kreativ framgång utan uppenbara misslyckanden. Men jag personligen inte avundar någon, inte en enda själ.

12. Vad är hemligheten med ett lyckligt liv?

I intensivt arbete, aktivitet, humor och ömsesidig kärlek. I en kombination av anständighet med passion, såvida inte detta är en motsägelse.

*David Alan Nichols (David Alan Nicholls, R. 1966) – Engelsk skådespelare, författare och manusförfattare. I 12 år spelade han under scenen pseudonym David Holway i London teatrar. 1999. Han agerade som medförfattare till manuset till filmen "Simpatiko" med Sharon Stone i titelrollen. Författaren till fyra romaner, bland vilka är ”en fråga för tio poäng” (ABC, 2014); Understudien ("andra kompositionen", inte översatt till ryska); Bestseller “One Day” (Ripol Classic, 2014), enligt vilken en rörande melodrama med Anne Hathaway i titelrollen (DIR. Lone Sherfig, 2011). Hans nya roman "We" har just översatts till ryska (ABC, 2015). Idag bor David Nichols i norra London med sin vän Hannah och två av deras små barn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *